Вхід
Увійти з: 

Робота із запобігання та протидії корупційним проявам в системі судової гілки влади триває

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

На сайті судово-юридична газета опубліковано інформацію прокурором відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Панафедою Наталією, щодо запобігання та протидії корупційним проявам в системі судової влади, а саме:

Органами прокуратури спільно з підрозділами СБУ та МВС України вживаються заходи, спрямовані на запобігання і протидію корупції в системі судової гілки влади.

Упродовж поточного року до суду передано 5 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях зазначеної категорії щодо 5 осіб. 
Так, Генеральною прокуратурою України закінчено досудове розслідування та 19.08.2017 скеровано до Деснянського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно судді Броварського міськрайонного суду Київської області, яка вимагала та отримала гроші в розмірі 1 тис. євро у приватного підприємця за ухвалення уточнюючого рішення на його користь у справі про вилучення 13,5 т пального органами Державної фіскальної служби.

Тепер прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюється нагляд дотримання законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва в 11 кримінальних провадженнях за підозрою 12 суддів у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень.

Таким чином, завдяки активній участі та принциповій позиції прокуратури усунуто порушення закону та не допущено привласнення комерційною структурою державних коштів.

Разом із оскарженням незаконних судових рішень прокурорами за наявності підстав також ініціювалися питання про дисциплінарну відповідальність суддів, які допустили при здійсненні судочинства порушення закону.

Тільки поточного року органами прокуратури до Вищої ради правосуддя внесено 41 скаргу щодо дисциплінарного проступку судді з приводу істотного порушення норм процесуального та матеріального права під час здійснення судочинства. З них 38 дисциплінарних скарг стосуються порушення суддями законодавства, яким регулюється розгляд адміністративних справ щодо правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Робота на зазначених напрямах триває та перебуває на постійному контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

 

Поділитися.

1 коментар

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: