Вхід
Увійти з: 

Наступний рік має стати роком суттєвого економічного зростання, зміни моделі управління та якості державних рішень

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Запроваджені цього року фундаментальні реформи в економіці та соціальній сфері відкривають для України нові можливості для забезпечення суттєвого економічного зростання на рівні 5-7%, а також зміни моделі управління та якості державних рішень. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсманпід час зустрічі з діловими колами. Захід відбувся за участі Президента України Петра Порошенка, а також депутатського корпусу.

Про це повідомляє “Єдиний веб-портал органів виконавчої влади”.

Глава Уряду підкреслив, що Україна може вже в короткостроковій перспективі стати однією з найбільш динамічних економік Європи. Для цього і будуть прийматися рішення, засновані на принципах захисту інвесторів, які оновлюють вітчизняну промисловість, створюють нові виробництва та робочі місця, нарощують випуск конкурентоспроможної продукції з високою доданою вартістю.

«Наступний рік має стати роком економічного зростання та формування чітких правил для бізнесу,   – сказав Володимир Гройсман. – Впевнений, що Президент, Парламент і Уряд спільно з бізнесом – це велика сила».

Глава Уряду нагадав, що цього року ухвалені важливі системні ініціативи в медичній, освітній, пенсійній сфері, системі адміністрування податку на додану вартість. Саме тому, «осінь фундаментальних реформ» має перетворитися у «весну законодавчих ініціатив з питань легкості ведення бізнесу».

«Держава має бути стійкою у своєму розвитку, – сказав Прем’єр. – Наша амбітна мета – увійти в ТОП-30 з легкості ведення бізнесу. Можемо це зробити? Так. Ми маємо приймати нове законодавство, і через його реалізацію досягнемо успіху».

У числі найбільш затребуваних законодавчих змін, Глава Уряду назвав законопроекти з відновлення кредитування реального сектору, запровадження відстрочки зі сплати ПДВ при імпорті технологічного обладнання для оновлення промислових підприємств, а також створення технопарків та індустріальних парків.

Реалізація заявлених планів, підкреслив Володимир Гройсман, дозволить Україні зайняти достойне місце на світовій економічній мапі і зупинити відтік кадрів. «Люди будуть повертатися в Україну. І це буде нова віха розвитку нашої держави», – зазначив Прем’єр-міністр.

Поділитися.

1 коментар

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: