Вхід
Увійти з: 

Міністерство економічного розвитку запустило портал в рамках Програми COSME для розвитку МСБ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Міністерство економічного розвитку запустило офіційний портал Програми ЄС з підтримки малого і середнього бізнесу в Україні – cosme.me.gov.ua.

Програма COSME – це набір тематичних підпрограм, реалізація яких покликана:

1) Вирішити проблеми в сфері малого і середнього підприємництва, які пов’язані з доступом до фінансування, виходом на нові ринки та вдосконаленням внутрішніх бізнес-процесів;

2)  Вдосконалити пріоритетні сфери національної економіки (IT-сфера, туризм, галузі промисловісті).

Строк реалізації програми 2014-2020 рр. Передбачається, що інформація на порталі надать МСБ можливості виходу на нові ринки та обміну досвідом з ЄС для вдосконалення внутрішніх бізнес-процесів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку.

Бюджет Програми COSME до 2020 року – 2,3 млрд євро. Українські підприємці можуть брати участь у проектах цієї Програми на загальну суму 900 млн євро.

Повний перелік конкурсів в рамках Програми COSME на 2017-2018 рр. представлено на сайті Міністерства економічного розвитку (http://cosme.me.gov.ua/assets/1.-детально-про-програму-cosme-2.pdf)

Зокрема, Програма допоможе отримати МСП доступ до вітчизняних інноваційних розробок. Передбачено створення центру закупівель інновацій (центр трансферу технологій), який сприятиме комерційним зв’язкам між:
– державними покупцями/постачальниками інновацій (з акцентом на МСП та стартапах);
– потенційними інвесторами (бізнесом);
– дослідниками/винахідниками.

Учасниками конкурсу можуть бути представники бізнесу, громадські організації, органи державної влади, університети та науково-дослідні інститути. Для прикладу, бюджет програми у сфері закупівель інновацій на 2017 р. 600 млн. євро, покриття видатків проекту 90% (http://bit.ly/2hZr55p).
В цілому, Програма COSME сприяє виходу МСБ ринок ЄС та ринки партнерів програми (через Європейську мережу підприємств – Europe Entreprise Network).
Також бізнес отримає легкий доступ до інформації щодо ведення підприємницької діяльності (через онлайн-портали Your Europe business portal, Trade helpdesk, European cluster collaboration platform).

На сайті можна знайти програми бізнес-стажування за кордоном на реальному підприємстві (обмін досвідом за допомогою програми Еразмус для молодих підприємців), а також інформацію щодо участі у спеціальних конкурсах для органів державної влади, які формують та реалізують політику, з метою забезпечення кращого бізнес-клімату в країні.

У повідомленні також зазначається, що Europe Entreprise Network – хороший інструмент для пошуку клієнтів за кордоном, пошуку інвесторів, партнерів та інноваційних технологій для розширення власного виробництва.

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив кредит сумою 400 млн євро на розвиток українського малого і середнього бізнесу. Кредитні кошти будуть спрямовані на фінансування інвестицій і потреб малого бізнесу в оборотному капіталі.

Кредитування розраховане на п’ять років з можливістю подальшого продовження терміну використання кредитних ресурсів ЄІБ.

Поділитися.

1 коментар

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: