Вхід
Увійти з: 

Берлін може запровадити санкції проти Facebook

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Федеральне відомство з картелів не виключає запровадження санкцій проти соціальної мережі Facebook.

Про це заявив глава відомства Андреас Мундт в інтерв’ю Rheinischen Post.

“Ми можемо почати дії проти порушення, якщо воно буде у Федеративній Республіці Німеччина… Ми засуджуємо те, як компанія збирає та використовує персональні дані, вважаючи це можливим зловживанням на ринку”, – сказав Мундт, додавши, що процедури проти іноземних компаній проводяться регулярно.

Facebook критикують за збір даних користувачів без їх відома та згоди, що змусило антимонопольників почати розслідування і пригрозити можливими санкціями компанії напередодні Різдва. “Тепер ми подивимося, як Facebook відреагує на нашу критику”, – сказав Мундт. Лише після цього у відомстві будуть думати, як діяти далі. Або американська компанія запропонує власне рішення, або антимонопольне відомство заборонить “збирати та використовувати дані з третіх джерел без явної згоди користувачів”.

У середині грудня Федеральне відомство з картелів заявило, що Facebook зловживає домінуванням серед інших соціальних мереж в Німеччині, вимагаючи згоди на необмежений збір даних з третіх джерел, включаючи такі, як WhatsApp messenger та Instagram, а також інтернет-сторінки і мобільні додатки інших власників, які пов’язані з соцмережею.

Рішення в рамках проведеного адміністративного розслідування щодо Facebook, як повідомляє Укрінформ, очікується не раніше літа цього року.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: