Вхід
Увійти з: 

Заступник голови Комітету у закордонних справах Борис Тарасюк провів зустріч із делегацією групи Парламенту Грузії з міжпарламентської співпраці з Україною на чолі з Георгієм Мосідзе

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У зустрічі, яка відбулася 7 листопада, також взяли участь члени парламенту Грузії Сергі Капанадзе, Кахабер Кучава, Ірина Пруідзе, Давид Матікашвілі, Гела Самхараулі, Гагі Мешвеліані, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе, народний депутат, голова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Грузією Хвича Мепарішвілі, член депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією Дмитро Лубінець та Голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї ОБСЄ Артур Герасимов.

У ході зустрічі сторони обговорили сучасний стан українсько-грузинських відносин та окремо відзначили високий рівень розвитку міжпарламентського двостороннього співробітництва.

Сторони наголосили на важливості підписання Договору про встановлення стратегічного партнерства між Україною і Грузією, який було підписано під час візиту Президента України П.Порошенка до Грузії. Було акцентовано на необхідності деокупації територій України і Грузії та відновлення їхньої територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів, сталого демократичного розвитку та економічному зростанні України і Грузії, повній інтеграції України і Грузії до ЄС та НАТО.

Грузинська сторона наголосила на важливості для її країни проведення двосторонніх візитів на рівні міжпарламентських груп, що сприятиме активізації міжпарламентських зв’язків між Верховною Радою України і Парламентом Грузії та створенню сприятливої атмосфери для подальшої інтенсифікації політичного діалогу і всебічного розвитку дружніх і стратегічно важливих партнерських відносин між нашими країнами.

Окрему увагу було приділено співробітництву в міжпарламентських асамблеях та міжнародних організаціях ЄвроНест та ОБСЄ, що сприятиме деокупації і відновленню територіальної цілісності обох держав.

Українська сторона поінформувала учасників зустрічі про низку законопроектів, прийнятих Верховною Радою України останнім часом і спрямованих на модернізацію українського законодавства. Окремо йшлося про мовну статтю Закону «Про освіту» щодо забезпечення права на освіту мовами національних меншин. Українська сторона привернула увагу до заходів щодо забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: