Вхід
Увійти з: 

Верховний Суд поповниться ще двома суддями

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Вища рада правосуддя 14 листопада внесла Президенту подання на призначення двох суддів.
Першою була розглянута кандидатура судді ВАСУ Тетяни Стрілець. Раніше в розгляді її рекомендації було оголошено перерву у зв’язку з низкою скарг, що надійшли. Тепер же всі претензії до судді були зняті. Питання, на які Тетяні Стрілець сьогодні довелося відповісти, стосувалися юрисдикційного розмежування суперечок, зокрема, при розгляді справ, пов’язаних з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Такі питання судді поставили члени Ради Ярослав Романюк і Анатолій Мирошниченко.
Не виникло особливих питань до судді Приморського райсуду Одеси Сергію Погрібному. Приводом для перерви в розгляді рекомендації судді, були скарги на суддю і відкрите дисциплінарну справу. Зокрема, Третя дисциплінарна палата розглядала справу про несвоєчасне внесення суддею судового рішення до Єдиного реєстру судових рішень та відмовилася притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності. З’ясувалося, що через високу навантаження судді внести рішення до Реєстру повинен був помічник судді, який своєчасно це не зробив, внаслідок чого був притягнутий до дисциплінарної відповідальності. Практика, коли до Реєстру вносять рішення не судді, а їх помічники, з використанням електронного підпису судді, давно організована в Приморському райсуді Одеси. Як розповів Сергій Погрібний, є відповідний наказ керівника апарату суду. Інакше, за словами судді, неможливо організувати розгляд справ і своєчасне внесення рішень до Реєстру, в умовах високого навантаження суддів.
Що стосується судді Верховного Суду України та голови Ради суддів України Валентини Симоненко, то до неї єдине питання стосувалася численних помилок, допущених суддею в мотиваційному листі під час конкурсу в новий Суд. Це питання задав судді член Ради правосуддя Микола Гусак.
Валентина Симоненка пояснила допущені помилки поспіхом і високою завантаженістю у Верховному Суді і Раді суддів. Вона припустила, що в поспіху могла направити з іншими документами невичитанну чернетку мотиваційного листа. Що стосується скарг на суддю, які стали причиною перерви в розгляді рекомендації, то всі вони були або закриті або залишені без розгляду. Проте, на суддю надійшли ще ряд заяв громадських організацій, зі скаргами на ті чи інші її дії і з претензіями до майна судді.
У підсумку, Вища рада правосуддя внесла подання Президенту на призначення Тетяни Стрілець і Сергія Погрібного, але повторно відклав розгляд кандидатури Валентини Симоненко.

Інформація взята з сайту “СУД ИНФО”.

Редакція не несе відповідальність за зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст коментарів лежить на коментаторах.

 

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: