Вхід
Увійти з: 

Українські і німецькі верифікатори у Берліні шукають новітні шляхи контролю над озброєнням в Європі

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Представники управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України у Берліні провели дводенну робочу зустріч з німецькими колегами та обговорили питання двосторонньої співпраці та вдосконалення існуючих механізмів  контролю над озброєннями та військовою діяльністю в Європі.

Про це повідомляє “Єдиний веб-портал органів Виконавчої влади України”.

«На зустрічі у Берліні розглянуті напрямки розвитку двостороннього співробітництва при реалізації міжнародних договорів та угод у сфері контролю над звичайним озброєнням, а також питання їх імплементації в умовах триваючого конфлікту на сході України», – повідомляють з цього приводу українські верифікатори.

За інформацією української сторони, верифікатори двох країн обговорили також проблемні питання, пов’язані із призупиненням Російською Федерацією участі у Договорі про звичайні Збройні сили в Європі, відмовою російської сторони надавати європейським партнерам належну інформацію щодо звичайних озброєнь та із її спробами блокувати міжнародні ініціативи стосовно модернізації режиму контролю над звичайним озброєнням.

«Такі дії призвели до розбалансування системи європейської безпеки. Зважаючи на зазначене, залишається актуальним пошук шляхів для вдосконалення існуючих механізмів запобігання загрозам, пов’язаним із застосуванням звичайної зброї, створення нових інструментів контролю над озброєнням та військовою діяльністю в Європі з метою виводу системи європейської безпеки із кризи», – зазначає Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України.

Як повідомляється, враховуючи передовий досвід України у пошуку та апробуванні нових форм і методів інспекційної діяльності, а також з огляду на ініціативи ФРН щодо модернізації Віденського документа 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки, сторони висловили зацікавленість в обміні досвідом та новими ідеями напередодні чергової зустрічі керівників верифікаційних структур держав-учасниць ОБСЄ, яка відбудеться під загальним керівництвом Центру з попередження конфліктів Секретаріату ОБСЄ 13-14 грудня поточного року у Відні, Австрійська Республіка.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: