Вхід
Увійти з: 

У проекті Держбюджету на 2018 рік враховано видатки на реформу системи охорони здоров’я

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У проекті закону “Про Державний бюджет України на 2018 рік”, поданому Кабінетом Міністрів до Верховної Ради, загальні видатки на охорону здоров’я збільшуються на 11,9 млрд грн (на 11,7%) до 113,9 млрд грн. Фінансування враховує видатки на проведення реформи. У 2018 році видатки на первинну допомогу заплановані на рівні 13,28 млрд грн. Фінансування вторинної, третинної та екстреної медичної допомоги становитиме 51,43 млрд грн. На створення та функціонування Національної служби здоров’я як єдиного національного замовника медичних послуг, – 211 млн гривень.

Про це повідомляє “Урядовий портал”.

Законопроект також передбачає видатки на реалізацію пілотного проекту з трансплантації органів, який дозволить використовувати потужності діючих центрів та відділень з трансплантації органів в Україні, у сумі 112 млн грн. У 2018 році буде продовжено програму «Доступні ліки», на яку спрямовується 1 млрд грн. Продовжиться робота з розширення мережі центрів серцево-судинної хірургії. До кінця 2017 року планується відкрити 13 нових кардіоцентрів, у наступному році – ще 13 центрів, для оснащення яких буде закуплено агіографічне обладнання. На це в бюджеті на наступний рік передбачено 150 млн грн.

Продовжується реалізація пілотного проекту зі зміни фінансування окремих закладів Національної академії медичних наук, який передбачає перехід від їх кошторисного утримання на оплату послуг з надання медичної допомоги. Пропонується розширити перелік послуг, які будуть оплачуватися з державного бюджету (близько 9 тис. послуг), на що буде спрямовано 600 млн грн.

Проект Державного бюджету на наступний рік Верховна Рада має намір розглянути у другому читанні 7 грудня.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: