Вхід
Увійти з: 

У НАБУ ПЕРЕЙМАЮТЬСЯ ЗМІНАМИ ДО КПК ТА НАБЛИЖЕННЯМ 20 ЛИСТОПАДА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У Національному антикорупційному бюро знову закликали Президента не підписувати зміни до процесуальних кодексів через суперечливі нововедення у Кримінальному процесуальному кодексі.

“Підписання Президентом України Закону №6232 призведе до колапсу в роботі НАБУ та інших органів досудового розслідування та паралізує систему правосуддя України”, – йдеться у заяві НАБУ.

В антикорупційному відомстві зазначають, що зміни до статті 219 КПК України, які передбачені поки що не підписаним законом, встановлюють обрахування строків досудового розслідування з моменту внесення відомостей до ЄРДР (навіть якщо особу правопорушника не встановлено), а слідчий буде зобов’язаний закрити кримінальну справу у разі завершення встановлених строків, незважаючи на те чи розкритий злочин.

Зміни до Кримінального процесуального кодексу мають бути доопрацьовані, переконані у НАБУ і вже звернулися до голови Комітету з питань правоохоронної діяльності невідкладно ініціювати зміни до Перехідних положень КПК України, а саме виключити обмеження щодо двох років розслідування органами прокуратури кримінальних проваджень, підслідних НАБУ, що дасть можливість прокурорам завершити їхні розслідування, розпочаті до грудня 2015 року, а Національному бюро – продовжувати ефективно виконувати свою роботу.

Водночас в Антикорупційному бюро занепокоєні закінченням 20 листопада повноважень слідчих органів прокуратури по здійсненню досудового розслідування у кримінальних провадженнях, які відносяться до підслідності НАБУ та зареєстровані до грудня 2015 року, а це близько 3,5 тисяч проваджень.

“Передача такої кількості проваджень до НАБУ, в штаті якого працює близько 200 детективів, фактично зупинить усі поточні розслідування Бюро щодо топ-корупціонерів”, – наголошують у НАБУ.

Тим часом Генеральний прокурор вже заявив, що після 20 листопада вони готуються передати справи, підслідні ще не створеному Державному бюро розслідувань, до НАБУ. Натомість у прокуратури залишається лише ті српави, по яких ними вже розпочато слідство, а відкривати нові провадження після 21 листопада ГПУ забороняють положення КПК.

Інформація взята з сайту “СУДОВА ПРАВДА”.

Редакція не несе відповідальність за зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст коментарів лежить на коментаторах.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: