Вхід
Увійти з: 

Торгівлю людьми в умовах конфліктів можуть визнати воєнним злочином – ООН

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Рада Безпеки ООН одностайним голосуванням ухвалила резолюцію, яка закликає посилити контроль і покарання за злочини, пов’язані з торгівлею людьми у світі, особливо в умовах конфліктів.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

“Рада Безпеки ООН ухвалила Резолюцію 2388 про посилення відповідальності за злочини, пов’язані з торгівлею людьми. Україна – одна із держав-співавторів цього документа”, – зазначив дипломат.

Як повідомив представник Української місії, у резолюції, зокрема, наголошується, що торгівля людьми в умовах конфліктів може бути визнана воєнним злочином. Крім того, звертається увага на те, що це ганебне явище використовується з метою сексуального насильства та експлуатації, як “тактики ведення й фінансування тероризму”.

У документі також засуджуються порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права з боку ІДІЛ, висловлюється солідарність із жертвами тероризму; привертається увага до вразливості дітей.

Резолюція також містить заклик до держав-членів ООН ратифікувати Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності та відповідний протокол до неї. Водночас, наголошується на необхідності застосування багаторівневого підходу до боротьби з цим злочином. У тому числі, передбачається включення відповідних тем у шкільні програми та тренінги, а також обмін інформацією про фінансові потоки, пов’язані з торгівлею людьми й тероризмом.

Зокрема, йдеться про неконтрольовані урядом окуповані райони на Донбасі, де переміщені особи часто стають жертвами торгівлі людьми, а деякі українці піддаються примусовій праці на окупованій території, часто через тортури, підкреслив український дипломат.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: