Вхід
Увійти з: 

Світовий банк дав оптимістичний прогноз щодо України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Поки українські експерти пояснюють, чого очікувати українській економіці 2018 року, Світовий банк прогнозує стійке зростання ВВП України – до 2% за підсумками 2017 року з збільшенням цього показника до 4% протягом наступних трьох років. Про це йдеться в доповіді Світового банку “Перспективи світової економіки”.

Так, 2018-го і 2019 року прогнозується зростання української економіки на рівні 3,5% і 4% відповідно. Прогноз на 2020 рік становить 4%. При цьому, оцінки щодо України не змінилися порівняно з попереднім оглядом Світового банку, що вийшов в червні 2017 року, – за винятком додавання прогнозу на 2020 рік.

Зазначається, що в цілому по регіону Європи та Центральної Азії темпи економічного зростання “перевищили очікування” і досягли 2017 року 3,7%, тоді як попереднього року вони становили лише 1,7%.

Ці успіхи були досягнуті після трьох років вкрай повільного зростання, слідом за різким падінням цін на нафту 2014 року“, – наголошується в документі.

Замість цього, йдеться далі, “геополітична напруженість в Україні, посилення санкцій проти Росії або загострення її відносин з Європейським Союзом можуть стримати міжнародних інвесторів і негативно позначитися на темпах економічного зростання в регіоні”.

Раніше словацький політик і реформатор Іван Міклош в інтерв’ю сайту “Сегодня” запевнив, що Україна може показати 6-7% зростання ВВП. Однак, за його словами, також дуже важливо і утримати існуючі результати – адже, коли є ризик погіршення, прогрес неможливий. “Поки Україні вдається тримати показник десь на рівні 2,5% ВВП, і це теж дуже хороший результат”, – вважає Міклош.

Як відомо, Національний банк України очікує, що 2018 року зростання ВВП країни прискориться до 3,2% з 2,2%, очікуваних за підсумками 2017 року (поки що ведуться статистичні підрахунки). Ще оптимістичніше налаштовані аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody’s, яке прогнозує зростання ВВП України 2018 року на рівні 3,5%.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: