Вхід
Увійти з: 

Реформа держуправління передбачає поетапне підвищення зарплат держслужбовцям тільки з одночасним підвищенням ефективності їх роботи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Закон України “Про державну службу” передбачає поетапне підвищення рівня оплати праці всім держслужбовцям. Про це заявив Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко в інтерв’ю виданню “РБК-Україна”, коментуючи різницю в оплаті праці старих співробітників і тих, які приходять за конкурсом у міністерства, що реформуються.

“Закон передбачає поетапне підвищення зарплат всім держслужбовцям, а не лише співробітникам директоратів. Тобто, з часом не буде розриву в оплаті праці між старими і новими співробітниками. Система буде збалансована. Це відбудеться в кінці реформи – у 2020 році”, – прокоментував Міністр.

“Я вважаю, що не є правильним рішенням підвищувати зарплати державним службовцям без підвищення ефективності їх роботи та чіткої системи оцінки їх ефективності. Тому цей процес буде відбуватись поетапно. Після набору співробітників в директорати ми займемось всією державною службою”, – сказав Олександр Саєнко.

Він також наголосив, що створення та набір кадрів в директорати – це лише перший з етапів реформи, результатом якої має стати мобільна, компактна та ефективна державна служба, орієнтована на потреби громадян.

За словами Міністра, у Державному бюджеті – 2018 закладені всі необхідні кошти, щоб забезпечити виплати заробітних плат новим співробітникам директоратів. Крім того, у 2018 році очікується другий транш фінансової підтримки реформи державного управління в рамках співробітництва з ЄС у розмірі 20 млн євро. Українська сторона виконує всі необхідні індикатори для її отримання. “Ми їх отримаємо, якщо виконаємо всі необхідні індикатори реформування держуправління, закладені в угоді про співробітництво. Ми вже прийняли цілий ряд необхідних рішень, отримали досить позитивну оцінку перших конкурсів. Більш того, Уряд затвердив Концепцію єдиної електронної системи управління персоналом, яка передбачає повний перехід в електронний режим та автоматизацію управління персоналом на держслужбі. За цими індикаторами ми рухаємось досить непогано”, – додав він.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: