Вхід
Увійти з: 

Президент: Політична боротьба не має сягати такої температури, щоб руки на ній гріла РФ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Про це він заявив, виступаючи на  заходах у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Шановні лідери партій і фракцій, закликав і закликаю всі політичні сили до єдності заради України. Так, ми всі за владу і опозицію, за демократію та багатопартійність. Загальновизнано, що  конкуренція – це є двигун прогресу і це повною мірою стосується політичної сфери України. Але внутрішньополітична боротьба не повинна досягати такої температури, щоб руки на ній гріла Росія”, – підкреслив глава держави.

У цьому контексті він нагадав, що Голодомор у 1932-33 роках, а також страшний терор 1930-х,  депортація українців у 1940-х і русифікація в 1970-х стали можливими у тому числі й через те, що українці не змогли втримати проголошену незалежність своєї держави.

“А втратили ми її (незалежність – ред.) тоді, зокрема, і через те, що лідери національної революції допустили такий внутрішній розбрат і через той розбрат Україна стала здобиччю зовнішнього ворога. Голодомор – це жахливе відлуння непростимої втрати української державності, української самостійності”, – наголосив Порошенко.

Крім того, Президент також звернувся до політиків “не кидатися”  в політичній риториці звинуваченнями в “геноциді” чи “голодоморі”, не робити із цих болючих для кожного українця визначень слова-паразити, тим сами не оскверняти тим пам’ять мільйонів українців, які стали жертвами геноциду.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: