Вхід
Увійти з: 

МТОТ та ДСНС розпочали практичну співпрацю з Хорватським центром розмінування

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

У рамках візиту делегації Хорватського центру розмінування (CROMAC) до України, Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) та Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) було організовано поїздку до Навчального Центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Представникам CROMAC та центральних органів виконавчої влади України був продемонстрований унікальний відеофільм про діяльність служби ДСНС під час ліквідації наслідків вибуху складу боєприпасів у м. Балаклея та передачі очищеної території місцевим органам влади. Також гості мали можливість побачити презентацію навчання підрозділів ДСНС з гуманітарного розмінування на полігоні Навчального центру, де безпосередньо відбуваються практичні тренування підрозділів оперативно-рятувальної служби ДСНС, та ознайомитись з технічним можливостями служби.

Фахівці CROMAC поділилися власним досвідом щодо процесів навчання, стандартизації та сертифікації у сфері протимінної діяльності, розповіли про напрями роботи своєї організації, відповіли на запитання присутніх та детально обговорили проблемні питання, які виникають у процесі реалізації комплексу заходів з протимінної діяльності в Україні.

«Врахування Україною хорватського досвіду у сфері гуманітарного розмінування, означає для України можливість збереження життя та здоров’я як  цивільного населення так і фахівців з протимінної діяльності. А також значну економію фінансових витрат», – зазначив начальник управління з питань східних регіонів МТОТ Денис Тацій.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: