Вхід
Увійти з: 

Можливості розвитку малого та середнього бізнесу в громадах, формування інвестклімату – примножуватимуть доходи місцевих і державного бюджетів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Президент Петро Порошенко закликав представників об’єднаних територіальних громад створювати умови для розвитку малого та середнього бізнесу на своїх територіях та шукати шляхи для залучення інвестицій.

«Як ми в центрі, так і кожен із вас на своєму рівні має шукати шляхи для залучення інвестицій в громади, для створення нових робочих місць на ввірених вам територіях. Тут ваш прямий інтерес: левова частка податку на доходи фізичних осіб йде до місцевих бюджетів. Децентралізація дала вам шанс із слухняних та безправних виконавців і прохачів стати успішними місцевими лідерами, які здатні вирішувати проблеми села, селища, міста», – звернувся Петро Порошенко до учасників ІІ Всеукраїнського форуму об’єднаних громад «Ініціативи, що змінюють життя».

За словами Президента, ВВП у третьому кварталі поточного року складає 2,1% і це, безумовно, позитивна тенденція, яка не може не тішити. Особливо після глибокого падіння, спричиненого війною, ембарго та економічною агресією з боку Росії. «Але, очевидно, що такі темпи для нас є неприйнятними. Отже, ми спільно повинні шукати нестандартні, нетривіальні рішення для стимулювання інвестицій та прискорення економічного зростання», – підкреслив він.

Глава держави зазначив: «Ми запропонували декілька надзвичайно важливих рішень, які були обговорені з бізнесом і знайшли його абсолютну підтримку».

Він повідомив, що запропонував замість податку на прибуток підприємств запровадити податок на виведений капітал, що означатиме оподаткування лише тієї частини прибутку підприємств, яке не спрямовується на розширення чи створення виробництв. За словами Глави держави, це дозволить вивільнити кошти на розвиток та модернізацію підприємств. Він висловив сподівання, що ця новація запрацює з 1 січня 2019 року.

 

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: