Вхід
Увійти з: 

Міністерство соціальної політики продовжує послідовне здійснення реформ, які стосуються захисту соціальних прав

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

12 грудня заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович та заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Олександра Чуркіна провели робочу зустріч з представниками Ради Європи – представником Генерального секретаря Ради Європи для України, представником Генерального секретаря Ради Європи у Верховній Раді України, керівником департаменту з питань Європейської соціальної хартії Ради Європи паном Режісом Брійя, та координатором Європейського Кодексу з питань соціального забезпечення Шейлою Хіршингер.

Сторони обговорили питання подальшої співпраці та підтвердження зацікавленості в реалізації проектів, що будуть включені до нового Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки. Також увагу було приділено проекту з посилення поваги до соціальних прав, протидії домашньому насильству, запобіганню дискримінації, захисту прав внутрішньо переміщених осіб та дітей.

Сьогодні співробітництво з Радою Європи здійснюється у межах Плану дій Ради Європи для України на 2015–2017 роки, і вже готується до запуску новий План дій – на 2018-2021 роки. Саме в результаті проведеної роботи в рамках діючого Плану дій відбулося ухвалення 7 грудня 2017 року Закону України „Прозапобігання та протидію домашньому насильству”

Крім того, в цьому році виповнюється 10 років з набуття чинності для України Європейської соціальної хартії (переглянута), яку по праву називають європейською соціальною конституцією.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: