Вхід
Увійти з: 

Міністерство інфраструктури розробило план заходів щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

З метою забезпечення кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури Міністерство інфраструктури створило Державне підприємство «Центр систем безпеки та інформатизації». Про це заявив заступник Міністра інфраструктури під час участі у Міжнародному круглому столі «Роль та місце спеціальних служб у захисті об’єктів критичної інфраструктури», організованому ОБСЄ та Службою безпеки України. У заході взяв участь Голова представництва ЄС в Україні пан Хьюг Мінгареллі, а також представники РНБО, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Національного інституту стратегічних досліджень.

Юрій Лавренюк зазначив, що практично всі інфраструктурні об’єкти, які знаходяться у власності і використанні підвідомчих Міністерству підприємств, служб та відомств, можна віднести до об’єктів критичної інфраструктури, і саме Міністерство відповідає за стале та безперебійне функціонування цих підприємств.

«Наша держава знаходиться у стані війни і стандартні підходи до захисту критичної інфраструктури не підходять. За ініціативи Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, в рамках реформи державної служби, в Міністерстві створено генеральний директорат цифрової інфраструктури. Окрім того, створено нове Державне підприємство «Центр систем безпеки та інформатизації», яке буде займатись кібербезпекою та іншими напрямами захисту критичної інфраструктури», – підкреслив Юрій Лавренюк.

Створене підприємство буде здійснювати координацію та реалізацію політики, яку формує Міністерство у сфері захисту критичної інфраструктури (пожежно-техногенна безпека, фізична охорона і оборона об’єктів критичної інфраструктури та кіберзахист).

Крім того, Міністерство інфраструктури планує створення сучасного потужного галузевого центру кібербезпеки та захисту інформації та оперативного реагування на кіберінциденти (CSIRT-Computer SecurityIncident Response Team). Галузевий центр буде працювати на базі новоствореного державного підприємства.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: