Вхід
Увійти з: 

Глава Уряду ініціює підписання Меморандуму щодо подальшої реалізації реформи децентралізації влади в Україні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує підписання великого Меморандуму, який стане планом подальших дій в рамках започаткованої 2014 року реформи децентралізації влади в Україні. Відповідну ініціативу Глава Уряду озвучив під час Другого форуму об’єднаних територіальних громад. Форум пройшов за підтримки Уряду України та за участі Президента Петра Порошенка і Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Глава Уряду підкреслив, що перший етап реформи відбувся, і сьогодні на місцях є належні повноваження, потужний фінансовий ресурс. «Тепер ми маємо підписати Меморандум з усіма учасниками (реформи децентралізації), представниками місцевого самоврядування. Сформувати чіткий план дій, який буде не просто лозунгами, а зобов’язаннями», – сказав Володимир Гройсман.

Він подякував Президенту України, народним депутатам, міжнародним партнерам  за лідерство у реформі і підкреслив, що зміни вже дозволили побудувати іншу модель управління державою, яка базується на втіленні  ініціатив людей.  А далі – формування нормативної бази з адміністративно-територіального устрою, створення системи повноцінного самоврядування на базі об’єднаних громад.

“Наша кінцева модель – повсюдне  місцеве самоврядування із самодостатніми і сильними  громадами, – сказав Володимир Гройсман. – Маємо будувати стійку стратегію розвитку держави на основі сильного місцевого самоврядування, центром якого є громадянин і його потреби. На часі – повна включеність в порядок денний реформ в державі, в економічне життя країни та економічне зростання».

Довідково

Наразі в Україні сформовано 665 об’єднаних територіальних громад. Проект державного бюджету на 2018 рік передбачає виділення майже 2 млрд грн на формування інфраструктури громад. Також доходну частину місцевих бюджеті з 2018 року поповнить частина рентних платежів за користування надрами – окрім вже існуючих джерел наповнення регіональних кошторисів.  Зараз у Верховній Раді обговорюються одразу кілька законодавчих ініціатив подальшого розширення прав та можливостей ОТГ, в тому числі щодо розпорядження земельними ресурсами та переведення частини орендних платежів за паї та земельні ділянки до місцевих бюджетів.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: