Вхід
Увійти з: 

Інформація про те що найкращі вчителі виїжджають за кордон де працюють доглядальницями викликала жваву дискусію

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мешканка Закарпаття Віолетта Македон, яка в 2016 році стала педагогом року в Україні, поїхала на заробітки в Європу.
Креативний, перспективний і дуже комунікабельний педагог «з таким високим державним званням в школі більше не працює. Пані Віолета, як виявилося, поки вирішила розширювати поле своєї діяльності далеко від рідної країни – в далекому Лондоні.
Там для неї великі перспективи, там, за її словами, вона зможе себе краще реалізувати. Тим більше, що сама ще молода і її чекають хороші перспективи. На думку Віолетти Македон, нічого дивного в її від’їзді немає, рішення вона прийняла зважене і правильне.
За словами молодої вчительки умови праці в Україні нестерпні. Праця не цінується, розвитку немає ніякого, а перспективи для вчителів дуже туманні як власне і для самої країни.
Віолетта говорить, що в Лондоні їй за день платять стільки, скільки в Україні виходило за місяць. Також молода і перспективна вчителька каже, що не планує повертатися в таку Україну. Можливо з часом так, але не зараз.

Сергій Пєтков:Вітаю освітян з новим етапом розвитку української освіти – прийняттям Закону України «Про освіту».
Декларації і гасла втілені в нормативному акті.
А чи змінилась реально ситуація зі станом освіти в країні?
Як зупинити тотальний виїзд талановитих освічених молодих людей з країни?
Чи витримає український народ адміністративний тиск влади?
Чому радянські підходи і досі залишаються домінуючими в політиці держави?
Яким чином відновити економіку та відродити освіту і культуру?

Вадим Божевой Літвінов: Комусь,мабуть,не подобається що до мАскви не поїхала…коли людина може за життя пожити та попрацювати в різних країнах це якось непогано як на мене…інша справа ким працювати – вантажником або різно-робочим чи вчителем або інженером…це вже від фаху та освіти залежить.
Сергей Петков: Тисячами виїжджають з України вчені, інженери… школяри тисячами їдуть навчатись до Польщі…
По Кіровоградщині і Черкащині їдеш – там де були села – лишились хуторки, а де хуторки – зеленіють пустки… Можливо хтось бачить в цьому ідеологію, хтось прогрес.
Але в сусідній Польщі не зважаючи на значний відток населення до Англії і Бельгії… таких пустищ нема.
Вадим Божевой Літвінов : То треба нашим буржуїнам за це щиро подякувати бо як би платили достойно то ніхто б нікуди не поїхав..тепер з’явилася реальна альтернатива для тих хто вміє і любить працювати а наші рідні буржуїни нехай збанкрутують і здохнуть ..іншого їм я нічого не побажаю.
Сергей Петков: А хіба це змінить реальний стан речей? Є ряд механізмів для розвитку громади, для повернення вкраденого, для захисту від свавілля…
Вадим Божевой Літвінов: А про пусті райони на Заході України я ще майже 20-ть років тому чув.. люди вже давно масово від’їжджають..
Сергей Петков: І не повертаються.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: