Вхід
Увійти з: 

Британія не послабить візовий режим з Україною

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Посол країни навела як приклад наявність паспорту громадянина у кілера, який напав на Окуєву та Осмаєва.

Велика Британія не бачить можливостей для візової лібералізації з Україною у близькій перспективі. Про це в інтерв’ю НВ заявила посол країни Джудіт Гоф.

Дипломат каже, що Британія занепокоєна доступністю отримання українського громадянства, яким користуються кримінальні елементи. Зокрема навела приклад, коли паспорт громадянина України незаконно отримав громадянин іншої держави, який стріляв у чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуеву.

“Ми тепер чекаємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися в тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний. Оскільки в іншому випадку лібералізація загрожує вже Великобританії та безпеці її громадян”, – заявила Джудіт Гоф.

Адама Осмаєва 1 червня 2017 року поранив чеченський кілер, який представився бійцеві та його дружині Аміні Окуєвій французьким журналістом. Замах не вдався, зловмисника самого поцілила Аміна, також учасниця АТО, зі своєї нагородної зброї. Після замаху у кілера виявили український закордонний паспорт.

30 жовтня 2017 року у селищі Глеваха під Києвом вбили Аміну Окуєву. Невідомі здійснили постріли по автомобілю з кущів. Аміна від отриманих поранень померла. Її чоловік Адам Осмаєв був поранений – він вижив. Поліція нині шукає злочинців.

Більше читайте тут: https://tsn.ua/svit/britaniya-ne-poslabit-vizoviy-rezhim-z-ukrayinoyu-cherez-dostupnist-ukrayinskih-dokumentiv-1079870.html

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: