Вхід
Увійти з: 

В Австралії схвалили заяву щодо Голодомору в Україні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Верхня палата австралійського парламенту – Сенат – ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні

Про це повідомила автор документа сенатор Катрина Білик на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні моя заява з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні була схвалена Сенатом”, – йдеться у повідомленні.

Так, у заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців, а також нагадав, що внаслідок свідомих дій цього режиму в 1932-33 роках майже 7 млн українців померли від голоду.

Окрім того, Сенат визнав важливість пам’ятати ці страшні події, щоби запобігти таким злочинам проти людства в майбутньому, закликав вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час Голодомору, а також засвідчити свою повагу і підтримку австралійським українцям, які пережили цю страшну трагедію та розповіли про неї.

“Приєднатися до української спільноти Австралії та світової спільноти у вшануванні цих трагічних подій в рамках кампанії “Україна – пам’ятає, світ – визнає”, – йдеться у заяві.

Союз українських організацій Австралії та Посольство України в Австралії привітали ухвалення цієї заяви і подякували сенатору Білик за порушення такого важливого для українців всього світу питання у стінах австралійського Сенату.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: