Вхід
Увійти з: 

З 12 січня в Україні збільшено перелік обтяжуючих обставин при скоєнні злочину

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

12 січня в Україні вступили в силу норми закону № 2227-VIII, які стосуються зміни переліку обтяжуючих обставин при скоєнні злочину.

Більшість норм закону набуде чинності через рік після публікації, тобто 11 січня 2019 року, крім підпункту 3 пункту 1 розділу I цього Закону (щодо статті 67 Кримінального кодексу України), який набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Так, підпункт 3, який стосується вчинення злочину на ґрунті расової, національної чи релігійної ворожнечі або розбрату, доповнюється такими словами “або на ґрунті статевої приналежності”. Тобто обтяжуючими обставинами тепер також вважаються злочини, вчинені на ґрунті статевої приналежності.

Крім того, підпункт 6, який стосується вчинення злочину щодо малолітнього, особи похилого віку або особи, що перебуває в безпорадному стані, доповнюється словами “або особи, яка страждає на психічний розлад, зокрема на недоумство, має вади розумового розвитку, а також вчинення злочину щодо малолітньої дитини або у присутності дитини”. Що від 12 січня, також стає обтяжуючими обставинами

Додамо, що стаття 67 доповнюється новим пунктом 6-1 такого змісту: “6-1) вчинення злочину щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах”. Відповідні зміни до Кримінального процесуального кодексу України внесли, прийнявши закон про введення кримінальної відповідальності за домашнє насильство.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №4952 про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Джерело :

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: