Вхід
Увійти з: 

Верховна Рада прийняла законопроект про сільську медицину, поданий на розгляд парламенту президентом України Петром Порошенком

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

За відповідне рішення проголосували 280 народних депутатів.

“Медичне обслуговування в сільській місцевості забезпечують заклади охорони здоров’я, в тому числі центральні районні лікарні, центри первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, фельдшерсько-акушерські / фельдшерські пункти, амбулаторії, медичні пункти, медичні кабінети, мобільні медичні кабінети, аптечні пункти, а також лікарі загальної практики – сімейні лікарі та лікарі інших спеціальностей, які надають первинну медичну допомогу та зареєстровані як фізичні особи-підприємці та отримали в установленном законом порядку ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики, а також уклали договір про медичне обслуговування населення з відповідним розпорядником бюджетних коштів “, – йдеться в документі.

 

Крім цього, передбачається, що держава сприяє розвиткові лікувальних закладів усіх форм власності, вдосконалення мережі закладів охорони здоров’я та матеріально-технічної бази таких закладів, проведення в сільській місцевості періодичних виїзних прийомів лікарів-фахівців.

Порядок і критерії забезпечення за рахунок держбюджету закладів охорони здоров’я в сільській місцевості обладнанням і транспортними засобами, необхідними для медичного обслуговування населення, визначає Кабмін.

“Зокрема, сучасними комп’ютерними і телекомунікаційними технологіями і засобами для забезпечення функціонування електронної системи охорони здоров’я, організації медичного обслуговування в сільській місцевості із застосуванням телемедицини та електронних рецептів”, – наголошується в документі.

Відзначимо, телемедицина – комплекс дій, технологій і заходів, що застосовуються під час надання медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку для обміну інформацією в електронній формі.

Інформація взята з сайту ТСН.

Редакція не несе відповідальність за зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст коментарів лежить на коментаторах.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: