Вхід
Увійти з: 

Уряд затвердив Середньострокову стратегію управління державним боргом на 2017-2019 роки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

1 грудня 2017 року Уряд затвердив Середньострокову стратегію управління державним боргом на 2017-2019 роки.

Про це повідомляє “Єдиний веб-портал органів виконавчої влади”.

У чому суть?

Метою Середньострокової стратегії управління державним боргом на 2017-2019 роки є визначення основних цілей управління державним боргом, завдань та заходів для досягнення таких цілей, а також встановлення цільових показників управління державним боргом на середньострокову перспективу.

Враховуючи макроекономічні прогнози та завдання бюджетної політики, реалізація Стратегії спрямована на досягнення встановлених цілей на кінець 2017-го, 2018-го і 2019-го року. А саме: відношення обсягу державного боргу до валового внутрішнього продукту повинно бути на рівні не більш як 66 відсотків, 62 відсотки і 58 відсотків.

Основні заходи, які планується здійснити для реалізації Стратегії:

– збільшення питомої ваги внутрішніх запозичень у загальній структурі державних запозичень;

– регулярне розміщення широкого спектру державних цінних паперів з різними строками обігу відповідно до попиту, підтримка постійного діалогу з учасниками ринку;

– подовження середнього строку обігу державних цінних паперів;

– здійснення випусків еталонних фінансових інструментів до досягнення об’єму, що дає змогу побудувати еталонну криву дохідності та забезпечити ліквідність таких цінних паперів;

– проведення роботи із забезпечення повноцінного доступу України на зовнішні ринки капіталу;

– здійснення операцій з активного управління державним боргом з метою зменшення пікових навантажень на державний бюджет та стимулювання попиту на державні цінні папери;

– розширення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема Світовим банком, Міжнародним валютним фондом, Європейським банком реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком.

Що це дає?

Результатом впровадження Середньострокової стратегії управління державним боргом на 2017 -2019 роки буде збільшення прозорості політики управління державним боргом та підвищення ефективності управління державним боргом в цілому.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: