Вхід
Увійти з: 

Українські держслужбовці завершили перший річний курс навчання НАТО

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Понад 100 держслужбовців з різних міністерств, що опікуються питаннями співпраці України з НАТО, завершили річний навчальний курс Програми професійного розвитку Україна – НАТО.

«У сучасному конкурентному світі знання є найбільшою цінністю і силою, що знатна протистояти багатьом викликам і загрозам. Нині це інвестиція у майбутнє нашої держави, у людей, які захищатимуть її внутрішній та зовнішній фронти», – зазначила Віце-прем’єр-міністр України із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час церемонії закриття річного курсу професійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців державних органів у сфері євроатлантичної інтеграції.

Про це повідомляє “єдиний веб-портал органів Виконавчої влади України”.

Віце-прем’єр-міністр наголосила, що цей експериментальний проект був лише початком великої програми. За її словами, команда Офісу Віце-прем’єра, Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції спільно з Програмою професійної підготовки Офісу зв’язку НАТО в Україні, Національною школою державного управління Великої Британії, Посольством Великої Британії в Україні та Дипломатичною академією при МЗС України розробляють Стратегію та план модульних курсів на наступний рік. «Досвід, який ми отримали цього року, не має бути втраченим, навпаки – ми його примножимо», – додала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона подякувала за співпрацю в цьому напрямі Представництву НАТО в Україні, Програмі професійної підготовки Офісу зв’язку НАТО в Україні, Посольствам Великобританії, Данії, Дипломатичній академії України, в стінах якої відбувалося навчання, Національній школі державного управління Великої Британії за кваліфіковані та високопрофесійні поради щодо вдосконалення навчальної програми.

З вітальним словом також виступили Голова представництва Офісу зв’язку НАТО в Україні АлександерВінніков, Директор Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Сергій Корсунський, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф та керівник Програми Професійної Підготовки Офісу зв’язку НАТО в Україні пан Ове Уруп-Мадсен.

«Найкращою інвестицією в розвиток держави є інвестиція у людський капітал. Це аксіома. Нині Україна бере участь майже у всіх програмах НАТО поза членством в Альянсі. Освітній напрямок для нас є дуже важливим. У червні ми отримали підтримку від штаб-квартири НАТО на 5-річний період. Наступного року програма буде досконалішою, націленою на практичну роботу та розвиток аналітичних здібностей учасників навчань», – зазначив Сергій Корсунський.

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф також подякувала всім причетним до створення курсу. «Учасники навчальної програми отримали унікальну можливість – підвищити свій професійний рівень задля досягнення політичної мети – євроатлантичної інтеграції України. Я хочу підкреслити, що саме цю мету підтримує й Велика Британія», – зазначила Посол.

У свою чергу Голова представництва Офісу зв’язку НАТО в Україні Александер Вінніков наголосив на важливості продовжувати і вдосконалювати освітню програму. «Практична допомога НАТО робить наші відносини з Україною тіснішими. Наступного року цей проект ми плануємо розширити і зробити ще кращим», – наголосив Александер Вінніков.

Навчальні курси складалися з шести модулів. Більшість дисциплін були пов’язані з історією, сучасністю євроатлантичної інтеграції, з викликами, що стоять перед Альянсом, і шляхами їх подолання у глобалізованому світі. Учасники навчання також мали можливість поглибити знання англійської мови.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: