Вхід
Увійти з: 

Україна планує залучати китайські компанії до участі в модернізації теплової генерації України

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Директор департаменту електроенергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславець 18 грудня цього року провела зустріч із представниками енергетичного сектору Китайської Народної Республіки.

У зустрічі взяли участь перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України О. Домбровський та представники ТОВ «ДТЕК».

Під час зустрічі обговорили можливості співпраці щодо модернізації підприємств теплової генерації, що дало б можливість підвищення ефективності роботи підприємств та зменшення впливу на довкілля.

Україна зацікавлена у залученні технологій, впровадженні новітнього обладнання, які б забезпечували підвищення ККД енергоблоків ТЕС та  дотримання високих екологічних стандартів. Також енергетична сфера потребує технологій для збільшення переробки нафти та газу.

Ольга Буславець зазначила, що Енергетичною стратегією України до 2035 року передбачено цілий комплекс робіт з модернізації теплової генерації, а також збільшення частки відновлювальної енергетики в балансі електричної енергії. Тому співпраця з китайськими підприємствами є перспективним напрямком міжнародного співробітництва України.

Представники компанії ДТЕК, яка є найбільшою в сегменті теплової генерації,  наголосили, що компанія планує не тільки модернізацію обладнання,  а й будівництво сучасних, екологічно чистих енергоблоків.  У цьому плані, за їх словами, компанія відкрита для нових пропозицій. Крім того, зазначили важливість співпраці та взаєморозуміння на рівні міністерств, профільного Комітету Верховної Ради України та приватного бізнесу щодо залучення інвестицій в енергетичний сектор та висловили сподівання, що китайським партнерам буде цікаво працювати в Україні.

Китайська сторона своєю чергою зазначила про інтерес щодо поглиблення співробітництва  та готовність співпрацювати з українськими підприємствами.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: