Вхід
Увійти з: 

Угода про асоціацію: Україна досягла суттєвого прогресу – ЄС

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Про це йдеться в оприлюдненій у середу другій спільній доповіді Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії щодо імплементації асоціації Україною.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу другій спільній доповіді Європейської служби зовнішньої діяльності та Єврокомісії щодо імплементації асоціації Україною, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

“Нині ми очікуємо на прискорення імплементації реформ, у результаті чого українські громадяни зможуть повною мірою відчути переваги нашого партнерства. Україна може розраховувати на продовження підтримки Євросоюзу, щоб це стало можливим”, – заявила високий представник ЄС із  закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні.

Друга доповідь з імплементації асоціації Україною оприлюднена напередодні засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбудеться 8 грудня.

У документі Євросоюз відзначає, що упродовж 2017 року український уряд запровадив механізми координації, управління та моніторингу процесу імплементації Угоди про асоціацію, але при цьому прогрес у різних секторах було досягнуто нерівномірний.

Відтак, доповідь наголошує на нагальній необхідності прискорення багатьох реформ в Україні у 2018 році.

У документі підкреслюється, що продовження структурних реформ в Україні сприяло виникненню позитивних тенденцій у соціальній та економічній сферах, незважаючи на зовнішні виклики.

2017 рік також засвідчив важливі законодавчі рішення щодо ринку електричної енергії, енергетичної ефективності, довкілля, освіти та децентралізації. Окрім цього розпочато пенсійну реформу, реформу галузі охорони здоров’я та продовольчої безпеки.

У рамках судової реформи в ЄС відзначили ухвалення закону про Конституційний суд та створення нового Верховного суду.

Доповідь відзначає продовження вжиття Україною широких заходів із протидії корупції, але вказує на необхідність подальших кроків, щоб ці заходи принесли відчутний результат. Наприклад, зауважили в ЄС, в Україні досі не завершили аналіз електронних декларацій високопосадовців.

 

У ЄС також визнали, що рішучі політичні дії українського керівництва за підтримки міжнародних партнерів забезпечили консолідовану стабілізацію економіки.

“Європейський Союз продовжує повну підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України. Ми засуджуємо і не визнаємо нелегальну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією. Євросоюз також продовжить підтримку дипломатичних зусиль у триваючому мирному вирішенні конфлікту у східній Україні через повну імплементацію Мінських домовленостей”, – запевнили в ЄС.

Інформація взята з сайту “УКРІНФО”.

Редакція не несе відповідальність за зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст коментарів лежить на коментаторах.

 

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: