Вхід
Увійти з: 

Служба зовнішньої розвідки України є однією з небагатьох світових розвідок, що проводить активні заходи

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Президент Петро Порошенко зауважив, що в умовах гібридної війни держава, її Збройні Сили і спеціальні служби набувають унікального досвіду.

Про це повідомляє “Офіційне інтернет-представництво Президента України”.

«Служба зовнішньої розвідки України є однією з небагатьох світових розвідок, яка здатна, і цю здатність довела, проводити активні заходи», – підкреслив Президент на урочистостях з нагоди 26-ї річниці Служби зовнішньої розвідки України.

Президент підкреслив, що високо оцінює інформаційно-аналітичну діяльність Служби, додавши, що розвідувальні дані по безпековому середовищу та доповіді, надані фахівцями Служби, використовуються при розробці документів державного стратегічного планування, зокрема, було ухвалено низку важливих стратегічних рішень, спрямованих на удосконалення діяльності державних органів України у всіх сферах.

«В той же час, вимагаю значного підвищення ефективності роботи розвідників. Служба має й надалі розвиватися, вносити необхідні корективи у свою роботу, перегруповувати сили і навчитися гнучко реагувати на нові виклики й загрози, які стоять перед нашою державою», – наголосив Петро Порошенко.

Президент назвав пріоритетні завдання для Служби. Глава держави нагадав, що нині 4-та річниця Революції Гідності в Україні, коли мільйони українців вийшли на майдани, ризикуючи життям і маючи тверде переконання, що вони не допустять повернення країни назад до Радянського союзу і лав Російської імперії, та вимагаючи європейської інтеграції України. “І завдання Служби зовнішньої розвідки України – стати повноцінним учасником європейської і євроатлантичної розвідувальної спільноти”, – додав Президент. За його словами, цей шлях лежить через розбудову взаємної довіри і посилення практичної взаємодії, у тому числі – через проведення спільних операцій з партнерами по Євросоюзу та НАТО. «Це абсолютно логічно, оскільки ми маємо спільних ворогів» – зазначив Президент.

Президент наголосив: «Принагідно доручаю до кінця грудня подати мені Концепцію оптимізації Служби зовнішньої розвідки України відповідно до стандартів Північно-Атлантичного Альянсу. Досвід щодо стандартів Альянсу ви маєте добрий. І вимагаю імплементації його в нормативні документи», – сказав Президент.

Також серед завдань Президент визначив ефективне виявлення небезпеки та викликів українським інтересам і ефективно протидіяти їм, захист національних інтересів в політичній, економічній, енергетичній, науково-технічній і військово-технічній сферах, розвідувальне супроводження питань участі України у створенні та функціонуванні міжнародних і регіональних систем колективної безпеки, ефективну боротьбу з розповсюдженням зброї масового знищення, піратством, міжнародним тероризмом.

Глава держави також вручив державні нагороди та сертифікати на службове житло військовослужбовцям СЗР.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: