Вхід
Увійти з: 

Порівняння підписів для ідентифікації власника

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Останнім часом все частіше виникають запити на порівняння двох підписів, щоб визначити, чи є вони звичайними авторськими правами чи ні. Цей тип порівняння є проблематичним, оскільки, якщо виникають відмінності між двома підписами, то неможливо сказати, чи вони пов’язані з природними коливаннями звичок одного індивідуума, або якщо вони пов’язані з технікою підпису, то вони фактично написані двома різними авторами.

Щоб визначити, чи підпис є справжнім, то його, як правило, потрібно порівнювати із набором відомих підписів відповідної особи. Цей набір має бути достатньо великим, щоб дозволити встановити діапазон варіантів підписів людини. Для деяких осіб з дуже обмеженим діапазоном варіацій їх підписів, цей набір може складатися лише з кількох підписів. Однак, якщо у людини є дуже широкий діапазон варіювань у її підписах, то може знадобитися велика кількість порівняльних підписів, зазвичай від 20.

Іноді одне порівняння дає певні ознаки того, що обидва підписи мають загальне авторство. Якщо деякі тонкощі з письмових звичок індивіда з’являються в обох підписах, то це може бути суттєвим. В основному вони складають звички, що підробка навряд чи зможе містити складні форми написання літер, чіткі шаблони тиску, схильні навички, розташування, вирівнювання, просторові звички та швидкість виконання. Обидва підписи мають, по суті, подібний баланс ритму та форми.

Це дослідження дозволить встановити остаточний висновок про правдивість, засновану виключно на розгляді наданого підпису. Якщо у вас є якась підозра щодо підписів на документах, які у вас є, то варто негайно встановити їх автентичність.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: