Вхід
Увійти з: 

Пенсійна реформа: які головні виклики стоять перед Україною

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Чому пенсійну систему потрібно реформувати

В ООН вважають, що процес старіння людей став однією з найзначущіших соціальних трансформацій ХХІ століття, яка впливає на всі сфери соціального розвитку. Про це йдеться в дослідженні центру Разумкова. У регіональному розрізі найгірші демографічні прогнози ООН приводить для населення Європи. Очікується, що тут кількість людей похилого віку зросте з 17,6% 2015 року до 27,6% 2050-го. Саме тому Європу називають “найпостарілішим” регіоном світу.

В Україні ситуація схожа. За останні десятиліття демографічна ситуація в країні значно погіршилася, а чисельність населення продовжує стрімко зменшуватися досі. 2015 року в Україні налічувалося 44,8 млн жителів, 22,6% з яких становило населення віком від 60 років. Згідно з прогнозами, 2050 року на 35,1 млн населення буде 31,5% людей похилого віку, а на 2100 року в країні залишиться близько 26,4 млн людей і 28,7% похилого віку.

 

Головні проблеми українського пенсійного фонду

Пенсійна система в Україні перебуває далеко не на найкращому рівні, і навіть після початку реформ залишає бажати кращого. Так, на думку міжнародних та вітчизняних експертів, які брали участь в дослідженні пенсійної реформи, однією з головних проблем в Україні є дефіцит Пенсійного фонду. Про це заявила провідний експерт соціальних і гендерних програм центру Разумкова Ольга Піщуліна.

Якщо говорити відповідно до критеріїв фінансової стійкості, пенсійна система України навряд чи може бути названа такою. Незважаючи на те, що витрати на фінансування пенсій становлять одну з найбільших статей на соціальний захист – це близько 65%, проте, рівень пенсій наших громадян є одним з найнижчих в Європі. На думку і вітчизняних, і міжнародних експертів, однією з головних проблем в Україні, на яку звертають увагу, є дефіцит Пенсійного фонду“, – повідомила Піщуліна.

Останнім часом дефіцит Пенсійного фонду в країні постійно зростає, хоча така проблема характерна не тільки для України, але і для країн Європейського Союзу. Щоправда, в Україні ця проблема, на думку експертів, з’явилася після зниження єдиного соціального внеску 2016 року.

Це ні для кого не відкриття, і до цього кроку ставлення неоднозначне. Ми дуже добре пам’ятаємо, як представники дрібного, середнього і великого бізнесу лобіювали таку ініціативу, і, з точки зору бізнесу, напевно цей крок був прийнятним. З точки зору широкої експертної громадськості як вітчизняних, так і міжнародних експертів, цей крок, м’яко кажучи, був непродуманий, в результаті він призвів до дефіциту бюджету пенсійної системи“, – говорить Піщуліна.

Експерти зазначають, що ще один важливий показник з точки зору оцінки ефективності пенсійної системи – це коефіцієнт заміщення. Адекватність пенсійної системи визначається рівнем співвідношення пенсій із заробітною платою, яку отримували громадяни в процесі трудової діяльності. Цей показник в Україні також негативний: так, коефіцієнт заміщення має становити мінімум 40%, у нас же він наразі тільки близько 37%.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: