Вхід
Увійти з: 

Напрямки співпраці зі Світовим банком щодо розвитку муніципальної інфраструктури

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Сьогодні, 5 грудня, відбувся семінар за участі представників Світового банку та водоканалів України під головування Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка та Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України, регіон Європи та Центральної Азії СатуКахконен.

Про це повідомляє “єдиний веб-портал органів Виконавчої влади України”.

«Питання порядку денного сьогоднішнього семінару – напрямки подальшої співпраці з Світовим банком щодо реалізації інфраструктурних проектів муніципального розвитку, залучення інвестицій, спільна розробка Стратегії у сфері поводження з водними ресурсами в Україні та маршрутної карти завдань, а також огляд результатів «Другого проекту розвитку міської інфраструктури», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він повідомив, що перший проект розвитку міської інфраструктури вже показав свою ефективність. Наразі за фінансової підтримки  Світового банку реалізовується Другий проект, бенефіціарами якого є 12 водоканалів України. «Питання модернізації водопостачання і водовідведення в Україні стоїть дуже гостро не тільки з точки зору необхідності зменшення енергоспоживання, а в першу чергу – якості надання послуг. Тому вкрай важливо, щоб кожен учасник проекту відчував свою відповідальність як перед громадою і Україною, так і перед фінансовими організаціями. Адже з таких проектів складається портфоліо для інших фінансових інституцій, які в майбутньому можуть інвестувати і реалізовувати проекти в Україні. Будь-які ризики, які виникають під час реалізації маршрутної карти з розвитку міської інфраструктури, це не тільки ризики для громади, це в першу чергу – ризики щодо залучення майбутніх інвестицій в Україну», – зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що на нещодавній міжнародній виставці «КомунТех – 2017» за участі експертів, науковців і представників водоканалів були напрацьовані технічні завдання для розробки Стратегії поводження з водними ресурсами України.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: