Вхід
Увійти з: 

Енергетичне співробітництво – один з пріоритетів відносин України і ЄС

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Енергетичне співробітництво було й залишається одним з ключових пріоритетів співпраці України та Європейського Cоюзу та одним з найбільш результативних напрямків виконання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час переговорів з Віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовічем.

Глава Уряду підкреслив, що поточний рік став проривним в питанні стратегічного бачення розвитку вітчизняної енергетики. Так, ухвалено прогресивне законодавство у сфері енергоефективності, затверджено Енергетичну стратегію України на період до 2035 року, визначені основні орієнтири розвитку України як держави-транзитера газу та держави-власника розгалуженої мережі газових сховищ, які можуть стати складовою загальноєвропейської газорозподільчої та газотранспортної мережі.

«Хотів би відзначити зусилля ЄК щодо сприяння у проведенні переговорів із залучення міжнародних компаній до консорціуму з управління українською ГТС, яка довела свою надійність і здатність забезпечувати безперебійний транзит газу», – сказав Володимир Гройсман.

Окремо сторони торкнулися питань реалізації проектів з енергоефективності та участі ЄС у фінансуванні створеного на законодавчому рівні Фонду енергоефективності, ходу анбандлінгу НАК «Нафтогаз України», роботи Національного регулятора ринку електроенергетики та комунальних послуг, а також можливостей подальшої інтеграції українського ринку електричної енергії до європейського.

«Ми вдячні за те, що сторона ЄС схвально поставилася до ініціативи України в майбутньому приєднати свою енергетичну систему до континентальної енергетичної системи Європи та запропонувати в рамках Меморандуму про стратегічне співробітництво між Україною та ЄС в енергетичній сфері регулярно обмінюватися думками та статусом виконання цього проекту, – сказав Володимир Гройсман. – Так само були б дуже вдячні за можливу підтримку з боку сторони ЄС розвитку ринку газу в Україні з використанням біржі газу, що є наступним етапом розвитку ринку газу в Україні».

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: