Вхід
Увійти з: 

Близько півсотні справ, переданих НАБУ і САП до суду, не розглядаються

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

З-поміж 176 справ, в яких станом на кінець 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальні акти до суду, підготовче засідання не відбулося у 46.

Зокрема, вкотре перенесено апеляційний розгляд на ухвалу про повернення обвинувального акту у так званій справі «тернопільських прокурорів». Це провадження перебуває у різних судових інстанціях з 11 листопада 2016 року, і наступне чергове засідання призначене на 3 січня 2019 року.

З-поміж 36 рішень у справах від НАБУ і САП (у грудні було винесено ще два рішення, які набуть чинності у січні 2019 року), судді винесли лише два вироки щодо трьох осіб, пов’язані з реальним покаранням у вигляді позбавлення волі. Інші рішення – це затвердження угод про визнання винуватості або призначення покарання, відповідно до якого особи не перебувають у місцях позбавлення волі.

На переконання Національного бюро, швидкий початок роботи Вищого антикорупційного суду є вкрай важливим для подальшої імплементації антикорупційної реформи. Лише ВАС зможе забезпечити об’єктивний і швидкий розгляд справ щодо топ-корупції.

Посилання – Національне антикорупційне бюро України

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: