Вхід
Увійти з: 

ЄБРР надає кредит у 150 млн. євро для розвитку портів

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Укрзалізниця» будуватиме колію в порти

Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит у розмірі 150 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації та зв’язку на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Загальна вартість проекту орієнтовно становить 300 млн євро. Фінансування планується здійснити за рахунок залучених кредитних коштів ЄБРР під держгарантії в обсязі ‒ 150 млн євро. Завдяки проекту буде створено близько 300 робочих місць.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, реалізація проекту дозволить підвищити пропускну здатність залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, що пролягає по території Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей.

У свою чергу, це дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів в напрямку миколаївських портів, а також підняти дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20 – 25%, що дозволить скоротити термін доставки вантажів, а також істотно зменшити експлуатаційні витрати, пов’язані з поліпшенням організації руху поїздів.

Крім цього, це дозволить уникнути значної кількості гальмувань і розгонів поїздів (при виконанні обгонів і схрещувань), отримати значну економію дизельного палива і поліпшити екологічну ситуацію в регіоні за рахунок виключення шкідливих викидів (продуктів згоряння дизпалива) в атмосферу загальною кількістю 11 тис. Т в рік.

За нашими підрахунками, завдяки електрифікації витрати УЗ на транспортування зменшуються в сім разів у порівнянні з дизельною тягою», ‒ написав Володимир Омелян в Facebook.

Джерело: https://agropolit.com/news/6999-ukrzaliznitsya-buduvatime-koliyu-v-porti

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: