Вхід
Увійти з: 

Уряд підтримав будівництво залізниці до аеропорту «Бориспіль»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Уряд підтримав будівництво лінії швидкого залізничного сполучення з аеропортом «Бориспіль».

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Дістатися до аеропорту на потязі можна буде за 35 хвилин. Вартість квитка — 80-120 грн.

Будівництво має розпочатись не пізніше 1 червня, завершитись — у грудні 2018 року, зазначив в.о. глави Укрзалізниці Євген Кравцов.

«Розпочинаємо підготовку необхідної технічної документації», — зазначив він.

«Повітряний експрес» — це проект швидкісного залізничного сполучення між аеропортом «Бориспіль» та Києвом, який планували запустити до Євро-2012.

Кредит погодився надати Експортно-імпортний банк Китаю, однак виплатив тільки першу частину траншу — 52 мільйони доларів.

Чверть цієї суми отримало державне підприємство, яке відповідало за будівництво та управління «Повітряним експресом».

Оскільки будівництво так і не розпочалося, отримані кошти розмістили на депозитах фінансової компанії «Сапфір фінанс» (82 млн. грн.) та «Профін-банку» (25 млн. грн.). Банк через кілька тижнів збанкрутував, у «Сапфір-фінанс» теж не повернули державі депозитні кошти.

Крім того, під проект державне підприємство купило три земельні ділянки в Бориспільському районі, заплативши 46 мільйонів гривень. Це в рази більше, аніж заплатили перекупники за цю землю.

Документи на розміщення депозитів та купівлі землі підписував Геннадій Дяченко, виконуючий обов’язки керівника проекту «Повітряний експрес».

Його кілька разів саме на час підписання документів призначав на посаду тодішній голова Держінвеспроекту Владислав Каськів.

Після цього керівником знову призначали Андрія Галущака, нинішнього державного секретаря Міністерства інфраструктури.

Детальніше: https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/photos/a.149490445219878.1073741829.149481385220784/666078546894396/?type=3

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: