Вхід
Увійти з: 

Громадськість за проєвропейські зміни в Україні

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Мета конкурсу:Посилення підтримки та тиску громадськості на здійснення проєвропейських реформ в Україні шляхом розширення участі та залучення широкого кола організацій громадянського суспільства з регіонів у обговорення тем, пов’язаних із ЄС, моніторинг та адвокацію впровадження Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
Максимальний розмір гранту (грн):750 000
Оптимальний бюджет проекту (грн):300 000 – 500 000
Кінцевий термін подання грантових заявок для розгляду на 8-му засіданні Грантової комісії (орієнтовна дата – 16.02.2018):25.12.2017 р – до 18.00
Кінцевий термін подання грантових заявок:30.09.2018

 

Останніми роками роль громадянського суспільства в Україні різко зросла на тлі революції і створення нового проєвропейського уряду. Однак спроможність різних організацій громадянського суспільства (ОГС) проводити моніторинг, брати участь у політичному діалозі та громадських інформаційно-просвітницьких кампаніях обмежена через труднощі аналітичного, організаційного та фінансового характеру. Особливо гостро ця проблема стоїть у регіонах.

Водночас, ця спроможність украй необхідна для суспільства для сприяння всебічному діалогу щодо імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС (УA) і, таким чином, для створення загальнодержавного розуміння і підтримки очікуваних змін.

Іще однією проблемою є недостатня взаємодія між ОГС та ЗМІ, в результаті чого ми фактично маємо «втрачену експертизу», коли навіть ті висновки, що заслуговують на довіру, залишаються невідомими як для широкого загалу, так і для цільових груп.

Задля збільшення участі широкого кола організацій громадянського суспільства у обговоренні питань, пов’язаних із ЄС, із особливою увагою до моніторингу та підтримки імплементації Угоди про асоціацію, а також зміцнення спроможності громадськості відстежувати, оцінювати вплив та підтримувати реформи, пов’язані із УА, оголошується цей конкурс.

Мета конкурсу – зростання залучення організацій громадянського суспільства до процесів моніторингу та публічного діалогу з органами влади щодо секторальних реформ у відповідності до виконання Угоди про асоціацію в таких секторах як правова, конституційна, судова та виборча реформи, фінансування політичних партій, реформа державного управління, охорона здоров’я, охорона довкілля, енергетика, транспорт, земельна реформа, технічні бар’єри в торгівлі та спрощення торгівлі, контроль безпеки продуктів харчування.

Поділитися.

Залишити ВідповідьРедакція не несе відповідальності зі зміст коментарів читачів. Вся відповідальність за зміст лягає на коментаторів.

Увійти з: